Vanuit de schoolleidingNa de meivakantie breekt het laatste semester van dit schooljaar aan. Een mooie periode waarin ook de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en alles om ons heen tot leven komt. De bomen zijn weer groen, de zon schijnt vaker en buiten wordt het aangenamer. Valt het u ook op dat als de zon schijnt iedereen vrolijker wordt?

Terwijl ik hier zit te schrijven, zijn de ouderraad, onze conciërge en vrijwillige ouders de Vlindermarkt aan het voorbereiden. Er heerst een gezellige ‘reuring’ in en rond de school. De eerste groepen hebben al even gespeeld op het grote springkussen voor de school. Je merkt dat de kinderen er zin in hebben!

Morgen is de Koningsdag in Emmen. Heel dichtbij en wellicht gaat u er heen met uw gezin om een glimp op te vangen van de koninklijke familie. Gisteren was ik in Emmen en ik bleef maar rondjes rijden, omdat je nergens kon parkeren. Overal waren ze bezig om Koningsdag voor te bereiden. Alles is versierd en grote foto’s van koning Willem Alexander en koningin Maxima prijken op sommige winkelruiten. Uiteindelijk heb ik een plekje gevonden, nadat ik al had overwogen om weer naar huis te gaan.

Zo vergaat het u waarschijnlijk ook weleens bij school. Het parkeren aan, met name de kleuterkant, is best wel problematisch. De medezeggenschapsraad is al meerdere jaren bezig met de verkeerssituatie rondom de school te verbeteren. Helaas tot nu toe met weinig resultaat, omdat wij afhankelijk zijn van onder andere de gemeente.

Wij zijn op dit moment samen aan het nadenken hoe we de situatie wel kunnen verbeteren. Binnenkort ontvangen de ouders en verzorgers van onze leerlingen in de onderbouwgroepen een aantal aandachtspunten dat moet helpen om de verkeerssituatie (vooral na schooltijd) te verbeteren.

In de laatste periode van het schooljaar heerst er altijd een andere sfeer op school. Er staan nog leuke buitenactiviteiten gepland zoals de sportdag, de musical van groep 8 en de jaarafsluiting. Groep 8 gaat zelfs nog op meerdaagse schoolreis en uiteraard hebben we weer een projectweek in de één na laatste week van het schooljaar (week 27). Maar…..eerst hebben we de meivakantie!

Ik wens iedereen een mooie Koningsdag en een fijne meivakantie !

Anita Klompsma-Bolk.