VANUIT DE SCHOOLLEIDINGDe carnavalsperiode is weer achter de rug. Als school zijn wij niet verantwoordelijk voor de werkgroep carnaval, want ze ‘opereren’ volledig zelfstandig. Toch voel ik mij enorm betrokken bij het hele proces en geniet ik van wat er in zo’n periode allemaal samen wordt bedacht en gemaakt. Het geeft een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid én, ja, ik houd van carnaval.
Het is een intensieve periode, zeker voor de mensen die in de werkgroep Carnaval OBS De Vlinder zitten en de mensen die vrijwillig meebouwen en zorgen voor de kleding. Het resultaat was prachtig!
Ik weet dat het ieder jaar voor sommige betrokkenen weer ‘bloed, zweet en tranen’, kost, want je bent veel vrije tijd kwijt, je moet kunnen samenwerken, taken kunnen loslaten en overdragen om zo gezamenlijk te komen tot een mooi resultaat. Je leert elkaar ‘anders’ kennen. Ik vind het altijd leuk om te zien dat er nog ouders van ‘vroeger’ meehelpen, opa’s van onze school hun handen uit de mouwen steken en dat er vriendschappen ontstaan. Als directeur van deze mooie school ben ik daar trots op.
Ik wil een diepe buiging maken voor alle mensen die tijd en energie hebben gestoken in dit proces om voor onze leerlingen een prachtig carnaval te realiseren. Het resultaat is terecht beloond met de tweede prijs. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Ik wil de familie Veninga en de familie Bolk bedanken voor het beschikbaar stellen van hun schuur/loods. Zonder het beschikbaar stellen van deze ruimtes was het niet mogelijk geweest om te bouwen.
Ik wil de werkgroep carnaval bedanken voor hun inzet, doorzettingsvermogen en tijd. En uiteraard wil ik ook alle ouders, verzorgers en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage (of het nou groot of klein was).

Op naar volgend jaar!

Anita Klompsma-Bolk.