VANUIT DE SCHOOLLEIDINGNa de kerstvakantie stond alles direct in het teken van Carnaval. Ik voelde het aan alles! Er werd (en wordt nog steeds) veel geappt in de whatsappgroep van de carnavalswerkgroep en de spanning is voelbaar: gaan we het voor elkaar krijgen zoals wij het voor ogen hebben of niet?

De carnavalskar wordt heel groot, die kun je tijdens de optocht niet ‘over het hoofd zien’. Het leuke aan de kar is, dat de ideeën voor het ontwerp van onze eigen leerlingen komen. De werkgroep Carnaval OBS De Vlinder heeft zich ontfermt over de tekeningen van de leerlingen van onze school en er een heel mooi ontwerp van gemaakt, waarin heel veel ideeën herkenbaar terugkomen. Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat…het lijkt gigantisch en heel mooi te worden. Een diepe buiging voor alle vrijwilligers die meewerken aan het bouwen van de kar. Nog even doorbikkelen en dan kunnen jullie allemaal genieten van het Carnaval!

Afgelopen vrijdag (26 januari jl.) waren prins Harry de Derde, “De Winkelkarre” en Zijne Excellentie Bernard Hazenberg, de minister van knolln en bolln, “De Grondwroeter”, bij ons op bezoek. De weledele heren kwamen bij ons om het scholenbezoek op vrijdag 9 februari aanstaande voor te bespreken. Dit gaat altijd vergezeld met een heerlijke carnavalscake van bakker Bos en met de nodige grappen en grollen. De excellenties komen altijd op school langs om informatie in te winnen over het gewone volk (de hoi polloi) om dit te kunnen gebruiken voor het scholenbezoek. Collega’s zien dan ook ‘met angst en beven’ het bezoek tegemoet…..maar niet heus, want we verheugen ons erop!
We verheugen ons op die blije koppies van onze leerlingen en het dansen van de polonaise met ‘Feest DJ Lars’!
De ouderraad gaat de mooist verklede kinderen uitzoeken en de prijsuitreiking zal gedaan worden door de Kloosterwiekers! Veel om naar uit te kijken.

Uiteraard zijn er ook teamleden en leerlingen die het Carnaval iets minder leuk vinden, maar over het algemeen doet iedereen enthousiast mee. Het is altijd één groot feest op school!

Ik wens iedereen alvast een heel gezellige carnaval!
Anita Klompsma-Bolk.