Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Gisteravond was de persconferentie van het kabinet, waarin is verteld dat er een versoepeling komt in de maatregelen. Dat is goed nieuws voor onder andere het basisonderwijs, want de basisscholen mogen weer volledig open vanaf maandag 8 juni!
Wel zijn wij ons er van bewust dat we nog steeds in de coronacrisis zitten en voorlopig nog met de anderhalvemeterafstandsamenleving moeten omgaan…….

De afgelopen twee weken zijn we, na een periode van onderwijs op afstand, weer vol energie gestart met het lesgeven op school. Zowel de leerkrachten als de leerlingen waren blij dat ze elkaar weer konden ontmoeten op school en je merkte aan de sfeer op school dat iedereen er weer zin in had.
Het was wel even wennen aan de anderhalve meter afstand en het regelmatig afnemen van voorwerpen en materialen, maar we hebben onze draai gevonden. Het is inmiddels een routine geworden om regelmatig de handen te wassen en desinfecterende gel te gebruiken. Daarnaast staat er in elke ruimte een sprayflacon met daarin een desinfecterende schoonmaakmiddel dat virussen kan doden en uiteraard staan overal doosjes met handschoenen en deze worden dan ook gebruikt.
Het was in eerste instantie vreemd dat de omgeving anders is ingericht, maar we merken dat iedereen er snel aan is gewend en goed omgaat met de nieuwe regels.
Daarnaast merken we ook dat de kinderen weer snel over gaan tot de ‘orde van de dag’ en gewoon bezig willen met het schoolwerk.